- 6 žloutků
- 1 plechovka Salko tradiční
- 400 ml plnotučného mléka Tatra
- 400 ml smetany ke šlehání 30% Tatra
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička perníkového koření
- 1/4 lžičky mletého badyánu
- 300 ml rumu
- 50 ml amaretta
VAJEČNÝ KOŇAK SE SALKEM
Ingredience
Postup
- Zastudena vyšlehejte žloutky v hrnci do pěny.
- Ke žloutkové pěně přidejte mléko, smetanu a Salko. Za stálého míchání zahřívejte tak dlouho, dokud nedosáhnete konzistence řidšího pudinku.
- Dále přidejte skořici, perníkové koření a badyán a ještě chvíli zahřívejte.
- Nyní stáhněte hrnec z plotny a nechte směs úplně vychladnout.
- Do vychladlé směsi vmíchejte alkohol, přelijte do lahví a skladujte v ledničce.